Dirigent

Geachte muziekliefhebber, Hier wat informatie over mij, Gert Jan van den Dolder, de dirigent van Muziekvereniging Nieuw Leven.

Gert Jan van den DolderMuziekvereniging Nieuw Leven was voor mij in 1965 mijn muzikale opstapplaats naar mijn huidige beroepscarrière als trompettist, orkestleider, dirigent en muziekregisseur. Begonnen als tamboer in 1965, later concerttamboer (mocht je meespelen met de fanfare), drummer en op dertienjarige leeftijd overgestapt naar de bugel. Wilde dolgraag trompet spelen maar die was op dat moment niet voorhanden. In 1973 trompet gaan studeren bij de trompettist Harry Sevenstern Sr. Vervolgens de vakopleiding trompet aan de Verenigde Muzieklycea in Hilversum doorlopen en daarna de eerste voorzichtige schreden in “het vak” gezet.

Ondertussen het “hobbyorkest” de Midland Big Band, waar mijn broer Pieter (beroepstrombonist) en ik tijdens onze conservatorium tijd in speelden, uitgebouwd tot een professionele big band waarvan ik orkestleider werd. Veelvuldig gespeeld in de toenmalige radio- en televisieorkesten als Vara dansorkest, Michael Mill Company, orkesten van Tonny Eijck, Henk Westrus, Harry van Hoof en Harry de Groot.

Vanaf 1991 elf jaar gespeeld in de Glenn Miller Memoral Orchestra, vier jaar in de trompetsectie en de resterende tijd als orkestleider/trompettist. En sinds 1995 tot heden werkzaam als vaste muziekregisseur van het Metropole Orkest en voor zover de tijd het toelaat bij overige ensembles, Symfonie -, Harmonie - en Fanfare orkesten en Brassbands.

Na het vele reizen in 2002 weer teruggekeerd bij het beginpunt: 'Muziekvereniging Nieuw Leven' als DIRIGENT!

Zo zie je maar waar een hobby om een muziekinstrument te bespelen toe kan leiden.

Gert Jan van den Dolder

Wie is er online

We hebben 4 gasten en geen leden online